HUDCOVCE: M. Bodnárová chce po znovuzvolení naštartovať v obci viacero projektov

14.03.2011 Humenné

Hudcovce 14. marca (TASR) - V obci Hudcovce v okrese Humenné sa v sobotu 12. marca uskutočnili opakované voľby starostu. Voliči potvrdili vo funkcii doterajšiu prvú ženu samosprávy Martinu Bodnárovú (nezávislá), ktorá získala 162 hlasov.
      Hudcovčania pristúpili k volebným urnám opätovne kvôli tomu, že v minuloročných komunálnych voľbách získala Bodnárová a jej protikandidát Jaroslav Bangov zhodne po 106 hlasov.
      Podľa slov zapisovateľky miestnej volebnej komisie Márie Mattovej sa z 350 oprávnených voličov zúčastnilo sobotňajších volieb 280 ľudí, \"čiže volebná účasť dosiahla 80 percent,\" poznamenala s tým, že doterajšia starostka získala 162, jej protikandidáti Jaroslav Bangov (nezávislý) 84 a Ján Fedorišin (nezávislý), ktorý pôvodne v novembri 2010 nekandidoval, 33 hlasov.
      Bodnárová, ktorá má zasadnúť do kresla starostky obce v druhom funkčnom období, chce pracovať na ďalšom rozvoji hudcovskej samosprávy cez projekty Európskej únie. \"Uvidíme, aké výzvy vyjdú a na čo sa následne v tejto súvislosti pripravíme. Určite chceme riešiť aj protipovodňové opatrenia. Stredom obce preteká miestny potok, ktorý je potrebné vyregulovať, práce sú potrebné aj z estetickej stránky,\" objasnila starostka.
      Dodala, že vedenie obce sa chce pokúsiť aj o opravu kultúrneho domu. Ide však o združenú stavbu s celoslovenskou sieťou potravín. \"Uvidíme, ako sa nám to nakoniec podarí vyriešiť, keďže to nie je celé naše vlastníctvo. Jednoznačne však potrebujeme na objekte vymeniť strechu, okná a opraviť sociálne zariadenia,\" podotkla starostka.
      Bodnárová si podľa vlastných slov prevezme osvedčenie o zvolení do funkcie starostu od predsedu miestnej volebnej komisie na slávnostnom zasadnutí obecného zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční do 30 dní od volieb. Dodala, že presný termín jeho konania zatiaľ vytýčený nie je.
 

Vyberte región